Många annonsörer har haft problem med Facebook Ads Manager bara några dagar innan Black Friday

Publicerad

Många annonsörer har haft problem med Facebook Ads Manager bara några dagar innan Black Friday

Många Facebook- och Instagramannonsörer loggade in på deras konton i tisdags, tre dagar innan Black Friday, utan att kunna arbeta i verktyget. Det gick inte att komma åt kampanjer, ladda upp material eller kontakta supporten. Samtidigt hade flera användare svårt att komma åt sina privata konton varpå hashtaggarna #FacebookDown och #InstagramDown trendade.

Läs mer

YouTube har börjat testa ‘ad pods’: två överhoppningsbara annonser som visas direkt efter varandra

YouTube meddelade i onsdags att de testar en ny typ av annonsleverans som kallas “ad pod”. Detta innebär att två överhoppningsbara annonser kommer spelas upp efter varandra som Pre- eller Midroll. Annonstypen testas för närvarande bara på datorer men Ad Pods kommer så småningom rullas ut även för mobila enheter och smarta TVn. Denna annonssammanstättning skapar en mer traditionell TV känsla.

Läs mer

Instagram tar bort fejkade ‘likes’ från tredjepartsappar

Från och med måndag kommer Instagram börja ta bort icke autentiska engagemang från konton som använder sig av tredjepartsappar för att öka sitt följarantal. Användandet av tredjepartsappar för att öka kontoengagemang är inte tillåtet och följer inte plattformens användarvillkor. Unilevers CMO Keith Weed är en av de som förespråkar denna typ av transparens och har länge uppmanat digitala plattformar att åtgärda liknande problem för att öka varumärkessäkeheten.

Läs mer

Prenumerera på Key News

Prenumerera på Key News och få en sammanfattning av veckans nyheter i din inkorg. Följ denna länk för att börja prenumerera.

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

Kontakt

Ida Hällkvist, VD Keybroker AB - [email protected]
+46 70 480 10 00‬

Presskontakt

Terésa Gustavsson - [email protected]
+46 70 272 86 69