Zuckerberg efterfrågar global GDPR

Publicerad

Zuckerberg vill ha globala regler för framtidens Internet

30 mars skrev Mark Zuckerberg en op-ed i Washington Post och flera större europeiska tidningar om behovet av tydligare regler kring fyra områden; skadligt innehåll, skyddad integritet av val, personligt dataskydd och förflyttning av data (harmful content, election integrity, privacy and data portability). Han eftersöker mer aktivitet och agerande från regeringar och regulatorer bl.a. en större uppslutning kring en GDPR liknande reglering.

Läs hela op-ed:en på Washington Posts

Har du sett fler felmeddelanden från Search Console…

…så är det normalt. Google meddelade att de sedan den 3 april undersöker fler sidor för felaktigheter. Fel som tidigare inte har fångats men funnits där kan nu visas och åtgärdas. Läs mer om detta hos Search Engine Land.

Läs mer på Search Engine Land

Bing Ads lyfter fram call-to-actions med nytt tillägg

Med inspiration från display och social har Bing tagit fram sk. Action Extensions för att lyfta fram call-to-actions. Tilläget är en knapp för desktop och en ikon med text för mobilen. Annonsörer som har varit med och testat funktionen har enligt Bing sett en ökning av klickfrekvensen på 20%. Action Extensions kan även användas tillsammans med andra annons tillägg som t.ex. site links. Läs mer hos Bing Ads.

Läs mer på Bing Ads

71% av Facebook annonsörer bytte inte strategi efter Cambridge Analytica affären

Rating firman Goodfirms har frågat 120+ social media marknadsförare hur Facebooks olika databrister har påverkat deras resultat och existerande social media strategier. Flertalet har varken sett ett stort bortfall av reach eller av följare totalt. Drygt 35% såg ett dropp av följare från framförallt millenials men många av de svarande såg en motsvarande ökning på Instagram som också tillhör Facebook. Oron för att ens personliga data olovligt sprids eller missbrukas är en viktig fråga för 64% av Facebook användarna men inte lika stor som att de får oönskade (icke relevanta) annonser som 78% upplevde som det största problemet. Mer insikter hittar ni i Goodfirms analys.

Läs mer på Goodfirms

KeybrokerSeries | Våra senaste blogginlägg

Photo by Markus Spiske temporausch.com from Pexels

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

08-5100 5700

Sveavägen 63, 113 59 Stockholm

Presskontakt

Fredrik Holmén, VD - [email protected]