För första gången lever det fler +64-åringar än barn under 5 år

Publicerad

🎳Google "Diversity Update"

Användare har klagat på att domäner med hög ranking ofta får flertalet resultat på samma sökresultatsida. I syfte att lyfta upp fler sidor från andra domäner rullade Google under juni (4-6 juni) ut den "Diversity Update". Detta sammanföll mer deras 2019 Core update även om de är helt oberoende av varandra. Det kan dock vara intressant att beakta eventuella förändringar i din sajts synlighet och besökare med hänsyn till även denna uppdatering. Läs mer om vad den påverkar i artikeln hos SearchEngineLand.

Läs mer

⚡️Google 2019 June Core Update var inte färdig

SearchEngineLand har börjar rapportera in resultaten från den senaste uppdatering och det verkar även som om det är mer förändringar som kommer.

Läs mer

🗣Mary Meeker’s Internet trends 2019 - ett axplock

Varje år släpper Mary Meeker (legendarisk partner på VC firman Kleiner Perkins) en omfångsrik trend rapport om Internet. I år var den på 333 slides jämfört med 280 förra året. Nedan är några highlights att ta med sig.

  • Idag lägger Amerikaner mer tid på sina mobiler än de tittar på TV
  • Multiplayer spel som Fortnite med 250 miljoner aktiva spelare (de flesta under 17 år) blir alltmer lika sociala nätverk och är en naturlig samlingsplats för Gen Z vid stora events.
  • 50% av Fortnites spelare anser att det hjälpt dem att lära sig att arbeta i team, 44% att hitta vänner online och 39% att stärka sina syskonrelationer(!)
  • För första gången så är mer än hälften av jordens invånare Internetanvändare.
  • Andelen bilder som används för att kommunicera ökar dramatiskt. Bilder konkurrerar med text som kommunikationsmedium. Idéer och känslor översätts till symboler och memes och när de avkodas korrekt så blir vår storytelling ännu starkare.
  • 88% av TV tittare säger att de använder en andra device samtidigt som de tittar på TV. 71% säger att letar upp innehåll relaterat till showen de tittar på och 41% textar vänner och familj om vad de tittar på.
  • Krypterade Messaging appar som Telegram och WhatsApp växer snabbare än icke-krypterade appar som Twitter och WeChat. The future is indeed private.

Läs mer

👵👴 When I’m 64… I’m gonna have the time of my life

För första gången så lever det idag fler personer som är äldre än 64 än barn yngre än 5 år rapporterar Our world in Data. Den äldre gruppen är även på väg att fördubblas till 2045 (Hej hej!). Marknadsföringsmässigt är de en intressant grupp. De är friska, aktiva och har mer tid än de flesta för att resa och ägna sig åt sina intressen ofta med en ekonomi som inte längre är decimerad av bortskämda barn och tunga amorteringar och ingen annonserar mot dem. Go get them!

Läs mer

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

Kontakt

Ida Hällkvist, VD Keybroker AB - [email protected]
+46 70 480 10 00‬

Presskontakt

Terésa Gustavsson - [email protected]
+46 70 272 86 69