Pinterest börsintroduceras

Publicerad

Pinterest börsintroduceras

Idé och inspirationssajten Pinterest börsintroducerades på NASDAQ i New York den 18 april. Hittills har aktien stigit med 51%. Pinterests omsättning växte 2018 med 60% till $756 miljoner och gjorde en förlust på "bara" $63 miljoner ner från $130 millioner i förlust i 2017. De har 250 miljoner månatliga aktiva användare. Med dagens marknadsvärde på $15 miljarder är det värda lika mycket som drygt två och ett halvt Schibstedts, ett WPP eller knappt 6 Avitos. En spännande och potentiellt värdefull utveckling vore om de skulle börja erbjuda användare att köpa produkter direkt från pins och ta en kommission från säljaren och på så sätt skjuta in sig i både produktsökområdet och köptransaktionen.

Läs mer

Mailchimp klipper banden med Shopify

MKSE rapporterar att Mailchimp klippt alla band (API:er) med ehandelsplattformen Shopify. Samtidigt har de förvärvat en mindre konkurrent till Shopify för att kunna erbjuda ehandelslösningar direkt till deras kunder. För Shopify användare kan det vara värt att titta på Custobar som integrerar med Shopify och har en intressant lösning för automatiserad mail marknadsföring.

Läs mer

Halvmiljard dagliga Stories användare på varje Facebook app

Facebook visade starka siffror på både ökat antal användare and omsättning i torsdagens earnings call. Antalet dagliga användare ökade med 8% i Q1 jämfört med samma period förra året och omsättningen ökade 26%. Hälften av omsättningsökningen kom från USA och 19% från Asia-Pac. USA stod dock enbart för 1% av användareökningen och hela 63% från Asia-Pac. Mark nämnde även i presentationen att alla deras appars (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) Stories funktioner nu har en halv miljard dagliga aktiva användare eller dubbelt så mycket som Pinterest månatliga antal användare. Facebook meddelade även att de gjort en reservation på $3 miljarder för en trolig bot från FTC till följd av deras personliga data brister det hindrade dock inte aktien från att gå upp med 6,4% under vid stängning idag.

Läs mer

Mark Zuckerberg startar sin egen podd

För att förstärka Facebooks dialog med omvärlden publicerar de poddavsnitt (ljuddelen av videointervjuer) där Zuckerberg diskuterar sociala mediers påverkan på omvärlden och teknologi tillsammans med olika sakkunniga. Tech & Society, hittar ni på Spotify.

Läs mer

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

08-5100 5700

Sveavägen 63, 113 59 Stockholm

Presskontakt

Fredrik Holmén, VD - [email protected]