På Instagram kan man nu följa hashtags

Publicerad

På Instagram kan man nu följa hashtags

Instagram gör det möjligt för användare att följa hashtags. Genom att klicka in sig på en hashtag poppar alternativet att följa den upp. De populäraste inläggen från en hashtag väljs sedan algoritmbaserat ut och flikas in i ens vanliga flöde samt Stories. Annonsering i hashtagflödet är ännu inte tillgängligt men kan bli en naturlig utveckling av funktionen.

Läs mer på Marketing Land

Whatsapp-knapp rullas ut för Facebookannonser

Facebook erbjuder nu möjligheten att inkludera en Whatsapp-knapp i annonser, vilket betyder att användare kan ringa upp eller messa företag direkt över appen. Funktionen ses som ett komplement till Messenger-knappen och förhoppningen är att nå användare i marknader där Whatsapp redan används i stor utsträckning mellan kunder och företag. Uppdateringen rullas ännu int ut i Europa, vilket kan bero på strängare dataskyddslagar.

Läs mer på TechCrunch

Twitter introducerar en Tweetstorm-funktion kallad Threads

Efter några månaders tester rullar Twitter officiellt ut Threads, en funktion som automatiskt länkar ihop inlägg och gör det enklare för användare att skriva längre historier. För att undvika stockade flöden visas bara upp till tre länkade inlägg i sin helhet, om tråden är längre än så komprimeras innehållet och användaren kan välja att öppna hela tråden. Threads verkar vara ytterligare ett steg bort från Twitters ursprungliga tanke om korta inlägg, vilket gör det intressant att se hur plattformen utvecklas.

Läs mer på SocialMediaToday

Kontakta oss

08-5100 5700

Sveavägen 63, 113 59 Stockholm

Presskontakt

Fredrik Holmén, VD - [email protected]