Ny Integration mellan Messenger och Instagram

Publicerad

Ny Integration mellan Messenger och Instagram

Instagram och Messenger testar en funktion som förenklar överföringen av kontakter mellan apparna. I Messenger ska man kunna gå in på People-tabben och välja "Connect to Instagram" för att lägga till sina Instagramkontakter till Messenger. Endast kontakter där båda parterna följer varandra kan importeras, vilket är tänkt att hålla bukt på spam och ovälkomna meddelanden. Integrationen är ytterligare ett sätt att fördjupa Facebooks sociala ekosystem, och kan potentiellt betyda mer social data för annonsörer.

Läs mer på TechCrunch

Google utvecklar Search genom att erbjuda mer relevant material

Google lyfter fram att Search inte bara finns till för att svara på frågor, utan också för att utforska områden på ett bredare plan. Under de senaste veckorna har i huvudsak tre områden uppdaterats. Som tidigare nämnts i Key News har Featured Snippets breddats och Knowledge Panels har fått sig ett lyft, men Google har också utvecklat en karusell med relaterat material som öppnas vid en sökning. På detta vis vill Google hjälpa användaren att utvidga sin sökning och hitta mer relevant material.

Läs mer på Google Keyword

Instagram låter nu användare arkivera och återanvända Stories

Instagram Stories sparas nu automatiskt till ett privat arkiv efter 24 timmar i flödet. Från arkivet kan man skapa Stories Highlights som placeras ovanför det personliga bildflödet på användarens profil. Funktionen ger användaren utrymme att uttrycka sig mer på sin profilsida och för företag betyder detta ett ökat incitament att skapa högkvalitativa Stories då materialet även kan användas efter de initiala 24 timmarna.

Läs mer på TechCrunch

Kontakta oss

08-5100 5700

Sveavägen 63, 113 59 Stockholm

Presskontakt

Fredrik Holmén, VD - [email protected]