Key News - Milleniums byter köpa mot hyra

Publicerad

Apple lanserar "Sign-in with Apple"

Tio år efter att Facebook släppte Facebook Connect för att göra det enkelt att logga in på olika tjänster online lanserar nu Apple ett nytt skyddat personligt identitetslager för framtiden, "Sign-in with Apple". Sign-on tjänster ger Facebook, Google och Twitter enorma datamängder med beteendedata om deras användare. Användare tar i praktiken med sig alla sina vänner, likes och identitet till varje tjänst de loggar in på. Apple tar nu på sig "privacy" ledartröjan och skapar en inloggning som är enkel att använda och ger användaren kontroll av vilken personlig information som delas.

Apple har byggt på denna funktionalitet länge och lagt grunden till användares digital identitet med Memojis (din digitala avatar), Apple Pay (din digitala plånbok) och Contacts (dina vänner).

"Sign-in with Apple" kommer att beta testas i sommar och planeras bli kommersiellt tillgängligt senare i år. För appar kommer Apple kräva att alla som använder tredjeparts login tjänster som Facebook, Google och Twitter även integrerar med Sign-in with Apple. I potentiellt kontroversiellt beslut i dessa tider när alltfler politiker funderar på anti-trust stämningar mot just big tech.

Läs mer

Google 2019 June Core uppdatering är live sedan 3 juni

Google brukar inte förvarna när det kommer en uppdatering varför många blev oroliga när de gjorde just detta för deras senaste uppdatering, 2019 June Core. En talesperson för Google har dock sagt att denna uppdatering inte innehåller något stort eller anmärkningsvärt. Det finns heller ingen information om vad som kan påverkas eller behöva fixas. SEMrush mätningar visar på en högre volalitet men inte högre än normalt vid en uppdatering.

Kategorin nyheter har påverkats mer än många andra kategorier där t.ex. Daily Mail har tappat 50% av sin trafik. I Daily Mails fall så tros det bero på att de har en mycket lång sidnerladdningstid (20 av 100 på Pagespeed Insights). Google har länge propagerat för snabba responsiva sidor så det är inte förvånande att vi nu ser att synligheten hos långsamma sajter direkt påverkas. Har du sett någon förändring i din organiska söktrafik sedan den 3-4 juni?

Läs mer

Facebooks kryptovaluta ‘Libra’ släpps 18 juni

Enligt uppgifter från The Information så är Facebooks kryptovaluta betydligt närmare än vad vi rapporterade förra veckan. För att skapa förtroende bakom valutan kommer den att kontrolleras av en styrelse med 100 medlemmar som alla måste investera $10 miljoner. En miljard dollar kommer sedan att investeras i en korg av olika fiat valutor som kryptovalutan kommer att bindas till. Läs vidare på Tech Crunchs intressanta artikel i länken.

Läs mer

Milleniums byter köpa mot hyra

ProductHunt rapporterar en ökad trend bland milleniums att hyra saker istället för att köpa. En trend som vi även börjar se mer av även här i Sverige. Uber och smarta enkla hyrbilsupplägg används istället för att köpa en egen bil. Möbler kan "streamas" på tjänster som Beleco istället för att köpa nya. Verktyg och maskiner av alla dess slag hyrs lätt av varandra på Hygglo. Rent the Runway omsätter nu en miljard på att hyra ut kläder - hyr fyra plagg varje månad för 89 dollar. Överkonsumption ses idag som dumt och ohållbart. Vad kan du göra för att följa efter pengarna och be one of the cool kids?

Läs mer

Photo by Carlos Pernalete Tua from Pexels

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

Kontakt

Ida Hällkvist, VD Keybroker AB - [email protected]
+46 70 480 10 00‬

Presskontakt

Terésa Gustavsson - [email protected]
+46 70 272 86 69