Key News - Game of Throne fans söker sig vidare

Publicerad

Antalet sökningar på "Cancel HBO subscriptions" rusade i veckan efter att sista avsnittet av Game of Thrones hade visats. #Kundbeteende

Google bug fixad

I onsdags så rapporterade Google att nytt innehåll inte indexerades. I normala fall så uppdateras indexet med nytt innehåll på några minuter för högfrekventa sajter som tidningar. Under torsdagen så rapporterades att felet var åtgärdat och alla uppdatering nu har kommit in. Om din sajt är beroende av nyheter eller annat dagsfärskt innehåll för att få trafik så visar detta hur viktigt det är att arbeta med flera kanaler som social medier, mail, annonser, direkt trafik och referrals för att inte vara helt exponerad mot Google buggar och för all del algoritmförändringar.

Läs mer

Ny Google SERP layout

Google rullar ut ny SERP layout i mobilen

Den gröna rutan med "Ad" byts ut mot fet svart text och hamnar ovanför annonsen titelrad tillsammans med display URLen. Detta öppnar upp för fler tillägg som action knappar och bild och video element i annonsen.

Organiska resultat får en möjlighet att visa sin favicon bredvid sökresultatet på motsvarande plats som annonsmarkören. Google Search Console beskriver här hur du går tillväga för att lägga till en favicon till ditt sökresultat. Searchengineland har skrivit en bra summering.

Läs mer

Facebook Group Murals

Facebook exekverar på sin pivot mot privat kommunikation

Vi har tidigare rapporterat att Facebook kommer att röra sig mot krypterade kommunikations tjänster där grupper är en stor del. I veckan har stora väggmålningar dykt upp i San Francisco och New York som gör reklam för "Groups" och förmodligen fler städer. Väggmålningarna är creddigt handmålade(!).

Läs mer

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

Kontakt

Ida Hällkvist, VD Keybroker AB - [email protected]
+46 70 480 10 00‬

Presskontakt

Terésa Gustavsson - [email protected]
+46 70 272 86 69