Key News v. 19 | Alibaba går globalt

Publicerad

Efter Amazons exit ur Kina svarar Alibaba med det motsatta

AliExpress som låter små och medelstora kinesiska företag att sälja sina produkter till kunder i 150 länder har öppnat upp för att även tillåta företag från Italien, Ryssland, Spanien och Turkiet och sälja sin produkter och fler länder väntas följa. Initiativet är en del av Alibabas ”local to global” strategi som är direkt riktad mot Amazon för att bli världens största online retailer. Förra året växte AliExpress sin försäljning med 94% samtidigt som Kina förväntas gå om USA som världens största retail marknad i år rapporterar Financial Times.

Läs mer

Google Marketing Live går av stapeln den 14e maj

Om fem dagar går årets Google Marketing Live igång med kommande produktnyheter såväl som spaningar om hur Google ser på framtiden. Det har redan kommit rapporter om uppdateringar till Google Ads mobilappen för att editera responsive ads, mer möjligheter att annonsera på Google Maps som vi nämt förut och lokala kampanjer för att hjälpa dig driva besökare till fysiska butiker. Två specialister från Keybroker kommer att vara på plats så vi ser fram mot en spännande summering nästa vecka. Om du inte har vägarna förbi San Francisco så kommer eventet livestreamas gratis och du kan anmäla dig här.

Läs mer

Instagram inför nya reglar för att blocka konton

För att minska antalet konton som bryter mot Instagrams regler skärper de nu kraven. Idag stängs konton ner först när en viss procentgräns har passerats med inlägg som bryter mot reglerna. Vilket gör att konton som publicerar många inlägg har kunnat komma undan. Nu ändras detta till en gräns definierad av ett absolut antal inlägg inom en viss tid. Det exakta antalet och hur lång tidsperiod som gäller går Instagram inte ut med för att undvika att "troll" konton skall kunna utnyttja systemet.

Läs mer

Tre nya rapporter i Google Search Console

Det blir allt viktigare att arbeta med strukturerad data för att förse Google med detaljerad information för t.ex. knowledge graph och olika rich snippets. Det finns nu en rapport i GSC som visar eventuella fel på din strukturerade data. Det kan vara intressant att kontrollera denna rapport när ändringar har gjorts på sajten. Det har även lagts till två sk. ”Enhancement reports” som visar problem och fel med dels Site Links Search (den integrerade sökrutan för din sajt i sökannonsen) dels upptagning av sajtens logga.

Läs mer

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

08-5100 5700

Sveavägen 63, 113 59 Stockholm

Presskontakt

Fredrik Holmén, VD - [email protected]