Facebooks börsvärde sjönk med 120 miljarder dollar efter Q2

Publicerad

Key News - Veckans digitala nyheter

Facebooks börsvärde sjönk med 120 miljarder dollar efter Q2

Facebooks börsvärde sjönk med 120 miljarder under bara några timmar efter Q2:s resultat publicerades. Fem anledningar till det kraftiga fallet kan vara 1) Långsammaste tillväxten hittils 2) Användarantalet sjönk i Europa och stagnerade i USA och Kanada 3) Avtagande omsättningstillväxt 4) Integritetsfrågor och 5) Intåget av Stories.

Läs mer på TechCrunch

Ad spend på Instagram växer avsevärt mer än på Facebook

Facebooks Ad spend ökade med 40 procent under Q2 jämfört med förra året, medan Instagrams ad spend ökade med 177%. Siffrorna är i linje med den generella trenden av Facebooks stagnerande tillväxt, dock är Facebook som annonsplattform rent volymmässigt ännu betydligt större.

Läs mer på Marketing Land

Youtube utvecklar en Explore tab

Youtube testar en ny Explore tab i sin Iphone app för att uppmuntra användare att hitta nytt material. Sektionen visar användare utbud baserat på tidigare aktivtiet, men i de flesta fall från nya kanaler eftersom syftet är att vidga användarens vyer.

Läs mer på search Engine Journal

Prenumerera på Key News

Prenumerera på Key News och få en sammanfattning av veckans nyheter i din inkorg. Följ denna länk för att börja prenumerera.

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

08-5100 5700

Sveavägen 63, 113 59 Stockholm

Presskontakt

Fredrik Holmén, VD - [email protected]