Engagera nischade målgrupper via Reddit Ads

Publicerad

Nischad målgrupp? Reddit Ads erbjuder en unik möjlighet att engagera.

Vi på Keybroker älskar att hitta nya vägar tillsammans med våra kunder och utmana de mer traditionella plattformarna. För en tid sen fick vi möjligheten att testa Reddit Ads tillsammans med en kund inom tekniksektorn. Deras utmaning var att de hade en väldigt nischad och specifik målgrupp som var svår att nå och engagera i de traditionella sociala kanalerna. Vi föreslog att de skulle testa Reddit Ads - här delar vi med oss om vad vi lärde oss på vägen och varför Reddit Ads var ett klockrent val!

*Vår kund identifierar idag kanalen Reddit som en ”market differentiator” och vill därav inte medverka med namn eller specifika case-detaljer.

Vad är Reddit?

Reddit.com är ett globalt nätverk bestående av otaliga forum baserade på användarintressen. Här tar användarna, Redditors som de kallas, del av sociala nyheter och deltar i diskussioner kopplat till sina valda intresseforum eller subreddits som de kallas på plattformen. Reddit grundades 2005 i USA och cirkulerar idag i toppen bland världens mest besökta webbplatser. Reddits slogan ”the front page of the internet” är välförtjänt då majoriteten av de virala trender och fenomen vi stöter på i sociala medier som Facebook/Instagram startade just här. Det finns forum som täcker högt/lågt, trams/seriöst och brett/nischat. Det var främst i de mer seriösa och nischade attributen vi identifierade en möjlighet för annonsering.

Fakta om Reddit:

  • Reddit har 430+ miljoner aktiva användare/redditors varje månad.
  • Minst 150 miljoner Reddit-sidor visas varje dag.
  • Det finns mer än 1.2 miljoner forum/subreddits.
  • I genomsnitt spenderar varje besökare 16 minuter på sidan.
  • Majoriteten av användare/redditors har eftergymnasial utbildning.

Exempel på subreddits inom kategorin Personal Finance.

Unik målinriktning i nischade forum

Vår utmaning bestod i att vi hade en målgrupp som var exceptionellt svår att ringa in med generella faktorer och intressen. I tillägg till detta insåg vi att denna målgrupp varken spenderade sin tid på eller engagerade sig i de traditionella plattformarna.

Eftersom att Reddits annonsplattform är uppbyggd kring mängder av specifika intressen hade vi möjligheten att rikta in oss på hyper-nischade tech-forum där användarna diskuterade bland annat kodspråk och system. Vi nådde också ut till vår målgrupp när de genom att aktivt söka information engagerade sig i dessa forum - vilket ledde till ett väldigt högt engagemang och trafik.

Kombinationen av nischade målgrupper samt att Reddit fortfarande är en outforskad plattform för digital annonsering medför att konkurrensen är relativt låg. Detta öppnar upp för möjligheten att skapa kostnadseffektiva kampanjer. Det är alltså ett perfekt läge att testa annonsering utan en alltför stor investering.

Annonser & tonalitet

Annonserna kan innehålla både text, bild och video och presenteras på både desktop och mobila enheter. Posterna dyker upp som ett sponsrat inlägg (promoted) tillsammans med obetalt användargenererat innehåll i respektive forum, precis som på t.ex. Facebook. Likt andra annonsplattformar kan man även addera en klickbar ”call to action”-knapp.

reddit-annonser-format Exempel på annonsformat

Det är alltså lätt att identifiera innehållet som en annons, men Reddit har rekommendationer kring tonalitet de anser kommunicerar bättre med miljön och målgruppen. Listan kan kort sammanfattas med dessa övergripande rekommendationer:

  • Var transparent, direkt och inled en konversation.
  • Flörta med populärkultur och humor för att engagera målgruppen.

Reddit menar att deras användare är intelligenta och tech-savvy, och därmed inte svarar på de traditionella marknadsföringsteknikerna eller godtar att bli tilltalade som gemene sociala medier-användare. Som annonsör på Reddit bör man också vara beredd på att få feedback, vilket är en fantastisk möjlighet för den som vill skapa en fortsatt dialog med målgruppen.

reddit-annons Exempel på annons Reddit lyfter fram som välanpassad.

Låter Reddit spännande?

Vår erfarenhet av Reddit är att det med rätt budskap till rätt målgrupp är en effektiv annonsplattform med stora möjligheter. Vill du komma igång med annonsering på Reddit eller bolla idéer? Kontakta oss på Keybroker så hjälper vi dig!

/Adam Borg, Digital Specialist

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

Kontakt

Ida Hällkvist, VD Keybroker AB - [email protected]
+46 70 480 10 00‬

Presskontakt

Terésa Gustavsson - [email protected]
+46 70 272 86 69