Apple ger sig in i innehållskriget - Väntas lansera videotjänst i april

Publicerad

Apple ger sig in i innehållskriget: Väntas lansera videotjänst i april

Apple tar upp kampen med jättar som Netflix och Amazon Prime. Detta genom att lansera en streamingtjänst, som ska vara gratis för Iphone-användare, i april. Apple siktar på att släppa sin nya streamingtjänst i april eller början av maj. Tjänsten kommer att innehålla en del gratismaterial åt Apples användare, samt en plattform där kunder kan abonnera på olika mediatjänster. Innehållet är inte klart. Netflix och Hulu förväntas inte vara med och det är oklart om HBO ingår, rapporterar CNBC och hänvisar till källor.

Läs mer hos Di Digital

Kinnevik investerar 900 miljoner i Mathem

Börsnoterade Kinnevik genomför en jätteinvestering i Mathem. I samband med affären värderas matleveranstjänsten till 2,4 miljarder kronor. ”Ingen av ägarna har sålt mer än en tredjedel av sitt innehav”, säger grundaren Tomas Kull. Mathem är inte Kinneviks första investering inom segmentet.

Läs mer hos Di Digital

EU eniga om nya upphovsrättsregler

EU har nu enats om nya upphovsrättsregler. Syftet är att innehållsskapare skall få en skälig ersättning när material sprids på nätet. Det rapporterar Sveriges Radio.Det är främst två saker i det uppdaterade regelverket som varit omtvistat. För det första skall IT-bjässar som Google betala en länkskatt för länkar till nyhetsartiklar. Den andra delen innebär att aktörer som Twitter och Youtube skall ha ett uppladdningsfilter för att förhindra att upphovsrättsskyddat material laddas upp och sprids.

Läs mer hos Breakit

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

08-5100 5700

Sveavägen 63, 113 59 Stockholm

Presskontakt

Fredrik Holmén, VD - [email protected]