Strategi för kundresan i det digitala ekosystemet

Strategi för kundresan i det digitala ekosystemet

Utmaning

Med ökande konkurrens från andra flygbolag såväl som digitala resebyråer behövde Icelandair strömlinjeforma sina egna marknadsföringsaktiviteter och i större utrsträckning utnyttja köphistorik, lojalitetsprogram och kontextuell relevans. Målet var att öka bokningar över VIA och hålla igång tillväxten för rutter till och från Island.

Så gjorde vi

För att ta itu med denna utmaning implementerade Icelandair och Keybroker ett nytt ramverk för alla digitala marknadsföringskanaler. Ramverket baserades på Avinash Kaushiks See-Think-Do-Care metodologi. Detta kundcentrerade ramverk matchar kundbeteende och intentioner med relevant marknadsföring längs hela kundresan.

En Content-strategi lades upp för att förse olika stadier i kundresan med relevant material. Genom att använda data från CRM-systemet kunde materialet göras mer personligt vilket ökade relevansen för konsumenterna. För att uppnå bättre omni-channel optimering och snabbare rapportering användes DoubleClick, och alla annonskonton synkades. Olika prestations-KPI:er definierades tydligt för varje kanal och för varje stadie av kundresan.

Resultat

  • lägre kostnad för mikrokonverteringar närmare köp
  • 19.5% ökning av VIA-bokningar YOY
  • Snabbare responstid för nya trender och med A/B tester


En halv miljon besök på två månader


Datadriven strategi ger resultat


Feedbaserad tillväxt i en utmanande vertikal


Kundaktivering med Omnichannel


Strategi för kundresan i det digitala ekosystemet


Automatiserad kampanjhantering med feedlösning


Nylansering av hemsida och varumärkesprofil


Dubbel försäljning efter sökbeteendeanalys


482% fler bokningar och halverad konverteringskostnad från SEM

Kontakta oss

När du använder detta formulär samtycker du till att Keybroker behandlar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår privacy policy.

08-5100 5700

Sveavägen 63, 113 59 Stockholm

Presskontakt

Fredrik Holmén, VD - [email protected]