Flytthjälp gav mer organisk trafik

Flytthjälp gav mer organisk trafik

Utmaning:

Vår kund stod inför att flytta sin hemsida från .com med landsspecifika sidor i URL strukturen (.com/sv, .com/fi osv.) till landsspecifika toppdomän (.se .fi osv.). 90% av kundens trafik kom från Sverige och utmaningen var att minimera tappet i trafik I allmänhet och organisk trafik i synnerhet.

Metod:

Genom att få en översikt över den befintliga sidan och strukturen samt den nya så kunde vi samma dag som flytten ägde rum peka om alla sidor till motsvarande sida på nya hemsidan. Vi kunde också genom att få tillgång till nya hemsidan i ett tidigt skede hjälpa till med tekniska implementationer som gynnar den organsiska synligheten. Vi hjälpte även till med flytt i Google Webmaster Tools samt flytt och uppsättning av Google Analytics för att se så allt fungerade.

Resultat:

Den organiska trafiken från Sverige har sedan migrationen (början av maj) till slutet av juli ökat med totalt 7,8% Den organiska synligheten var uppe på samma nivå som innan migration efter mindre än två månader (källa: searchmetrics.com)

"Under våren 2015 genomförde Boomerang en lokalanpassning för den finska marknaden med Keybroker som partner avseende SEO. Ett omfattande projekt där även den totala domänstrukturen sågs över som en del av arbetet. Genom en nära dialog mellan alla parter i projektet är vi väldigt nöjda med det arbete som Keybroker bidragit med. En väl fungerande SEO-struktur har en avgörande betydelse i vår målsättning att stärka närvaron och synligheten på olika lokala marknader."

  • Jacob Bernhardtz, Boomerang


En halv miljon besök på två månader


Datadriven strategi ger resultat


Kundaktivering med Omnichannel


Automatiserad kampanjhantering med feedlösning


Strategi för kundresan i det digitala ekosystemet


Feedbaserad tillväxt i en utmanande vertikal

Kontakta oss

08-5100 5700

Sveavägen 63, 113 59 Stockholm

Presskontakt

Fredrik Holmén, VD - [email protected]